A A A

Historia

Mistä Kids' Action Night - idea sai alkunsa ?


Kids' Action Night-iltojen näky syntyi Jyväskyläläisen perheenäidin Piksu Hämäläisen sydämessä 15 vuotta sitten. Hänen näkynsä oli, että perjantai-iltaisin lapset ja varhaisnuoret 7-12v. voisivat tulla kirkolle, olla yhdessä kavereiden kanssa, paikalla olisi perheitä ja paljon aikuisia, illassa olisi ylistystä ja opetusta, hyvää syömistä, paljon toimintaa ja ilta toteutettaisiin lasten ja varhaisnuorten ehdoilla - tehtäisiin toimintaosuudessa sitä mistä lapset tykkäävät. Jeesuksen persoona ja hänen ylistäminen oli myös yksi illan kohokohtia.
Kids' Action Night olisi myös vaihtoehto sille, ettei lasten tarvitsisi mennä kaupungin kaduille perjantai-iltaa viettämään.

Illat alkavat syyskuussa 1996 Jyväskylän Vapaaseurakunnassa


Rukouksen ja suunnittelun jälkeen Kari ja Piksu Hämäläinen ja seurakunnan lapsityöntekijä Sirkka Ahonen järjestivät ensimmäisen Kids' Action Night-illan. Suuri joukon isiä ja äitejä oli myös alusta pitäen mukana ja vastuussa. Ylistystä johti varkkareiden (varhaisnuorten) ylistysryhmä Kids Praise. Ensimmäisessä illassa oli paikalla n. 60 lasta ja n. 30 aikuista. Ilmassa oli iloa, hauskaa yhdessäoloa, elämää ja Pyhän Hengen läsnäoloa. Seuraavissa Kids' Action Night-illoissa lasten ja aikuisten määrä alkoi tasaisesti kasvaa. Lapset pyysivät mukaan kavereitaan ja vuoden päästä paikat alkoivat käydä pieniksi etenkin toimintapisteiden osalta.

Illat siirtyvät Huhtaharjun yläasteelle


Tammikuussa 1998 illat siirtyivät pois Vapaakirkolta Huhtaharjun yläasteelle, jossa niitä pidettiin 11 1/2 vuotta. Koululla oli paljon enemmän tilaa ja pystyimme kutsumaan alueen lapsia mukaan Kids' Action Night iltoihin. Illat saivatkin siellä heti suuren suosion ja auditorio, jossa ohjelmaosuudet pidettiin täyttyi kerta toisensa jälkeen innokkaista lapsista. 

Kids' Action Night illat leviävät eri puolelle Suomessa


Muutaman vuoden jälkeen alkoi muualla syntyä kiinnostusta tätä työmuotoa kohtaan ja olemme saaneet antaa eteenpäin sitä mitä itse olemme saaneet.

Aluksi lähinnä Vapaaseurakunnat eri puolella Suomea alkoivat aloittivat toiminnan: Karttulassa, Kouvolassa, Järvenpäässä, Saarijärvellä, Vuosaaressa, Haminassa jne.

Mutta myöhemmin mukaan tuli myös Helluntaiseurakuntia: Jyväskylästä Kuokkalan Kotiseurakunta, Lahti, Kälviä, Hollola, Joensuu jne. sekä Adventtiseurakunta Tampereelta, joitakin Ev.lut.seurakuntia, Tulinuolet pääkaupunkiseudulla ja myös Baptistiseurakunta Kokkolasta.

Tällä hetkellä Kids' Action Night iltoja pidetään lähes 60 eri paikkakunnalla ja monet seurakunnat miettivät iltojen aloittamista omalla paikkakunnallaan.

Ja isoihin kaupunkeihin mahtuu vaikka miten monta Kids' Action Night iltaa.

Ruotsin ensimmäinen Kids' Action Night pidettiin maaliskuussa 2006 Upplands Väsbyssä, Tukholman lähellä. Tanskassa iltoja pidetään kolmella paikkakunnalla Kids' Fun Night nimellä.

Jokaisella lapsella Suomessa on 'pyhä oikeus' saada kuulla rakastavasta Jumalasta ja Jeesuksesta, Jumalan Pojasta, syntiemme Sovittajasta, joka antaa ikuisen elämän jokaiselle joka uskoo häneen.

Näkynä on nähdä jokaisessa Suomen kaupungissa tai kylässä Kids' Action Night-iltoja tai vastaavia lastentapahtumia, joissa lapset saavat kuulla miten pääsee Taivaaseen.

Liity mukaan rintamaan rukoilemaan ja tekemään työtä Suomen lasten iankaikkiseksi parhaaksi.

 
© Verkkoveistämö